Narancsos csirke recept

Narancsos csirke
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
10350

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű sült csirke - narancsban pancsolva

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál magos mustár
  • 1 db egész csirke (8 részre bontva)
  • só, bors
  • 2 db lila hagyma
  • 3 db narancs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.

A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részét teljesen eltávolítsuk, egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kis kocka vajat teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Narancsos csirke recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos csirke

Narancsos csirke

Egyszerű sült csirke - narancsban pancsolva

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés