Narancsos feketeáfonya-torta recept

Narancsos feketeáfonya-torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1305

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ne lepődjünk meg azon, hogy a töltelékbe egy kevés bors is kerül, ugyanis a bors kiemeli a fekete áfonya ízét. A tortalapot vaj helyett olívaolajjal készítjük, amely egészségesebb, mert egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz.

8 személyre

  • 1.5 csésze liszt
  • 0.3 csésze porcukor
  • 2 kiskanál reszelt narancshéj
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 csésze és még 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál és még negyed csésze narancslé
  • 2 doboz mélyhűtött cukrozatlan fekete áfonya (30 dkg/darab)
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 kiskanál bors
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet bors

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet a porcukorral, a narancshéjjal, a sütőporral és a sóval. Adjuk hozzá az olajat és 2 evőkanálnyi narancslevet, és addig keverjük, amíg a massza össze nem áll. Tegyük át a tésztát egy lisztezett munkafelületre, és gyúrjunk belőle cipóformát. Tenyerünkkel lapítsunk belőle kör alakú lapot, burkoljuk műanyag fóliába, és 30 percig pihentessük szobahőmérsékleten.

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Vegyünk egy 22 cm átmérőjű rugós sütőformát, amelynek kivehető alaplapja van. Ujjhegyünkkel gyengéden nyomkodjuk a tésztát a tortasütő aljára és oldalára. A tésztalap alját szurkáljuk meg villával, és takarjuk le alufóliával. Tegyünk rá vakon sütésnél használt súlyokat vagy szárazbabszemeket, és 15 percig süssük. Távolítsuk el a fóliát és a súlyokat, és a tésztalapot süssük még 10 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Hagyjuk hűlni.

Közben egy lábasban keverjük össze az áfonyát a megmaradt narancslével, 6 evőkanálnyi kristálycukorral, a borssal és a szerecsendióval, majd forraljuk fel. Azután állítsuk a tűzhelyet takarékra, és 5 percig hagyjuk főni a masszát.

Egy kis tálban keverjük össze a maradék 2 evőkanálnyi kristálycukrot a kukoricakeményítővel, és keverjük az áfonyához. Hagyjuk főni kb. 2 percig, amíg a gyümölcsös keverék be nem sűrűsödik.

Várjuk meg, amíg az áfonyás keverék szobahőmérsékletűre hűl, majd kanalazzuk a tésztalapra. A tortát tegyük 1 órára a hűtőbe, mielőtt tálaljuk.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom szeletenként: , 319 kcal energia, 13 g zsír (ebbôl 1,69 g telített zsírsav), 3 g fehérje, 50 g szénhidrát, 3,4 g élelmi rost, 0 mg koleszterin, 177 mg nátrium


Narancsos feketeáfonya-torta

Narancsos feketeáfonya-torta

Ne lepődjünk meg azon, hogy a töltelékbe egy kevés bors is kerül, ugyanis a bors kiemeli a fekete áfonya ízét. A tortalapot vaj helyett olívaolajjal készítjük, amely egészségesebb,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés