Narancsos feketebab-csili recept

Narancsos feketebab-csili

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1108

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húshagyó csili - gazdag aromával, dús tartalommal!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 kiskanál őrölt erős paprika
  • 4 kiskanál római kömény
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 doboz fekete bab (konzerv)
  • 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 db narancs leve
  • 1.5 kiskanál reszelt narancshéj
  • csiliszósz
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz
  • frissen aprított koriander

Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott hagymát 5 percig pároljuk benne, majd hozzáadjuk az enyhén összezúzott fokhagymát és a fűszereket.

Ezután hozzáadjuk a babot, a paradicsomot és a narancslé felét, gyakran megkeverve 15 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a narancshéjat és a maradék narancslét is.

Ízlés szerint teszünk hozzá a csiliszószból, majd sózzuk, borsozzuk, és tányérokra szedjük. Tejföllel a tetején, korianderrel megszórva tálaljuk.


Narancsos feketebab-csili recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos feketebab-csili

Narancsos feketebab-csili

Húshagyó csili - gazdag aromával, dús tartalommal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés