Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával recept

Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
782

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi tavaszi csemegetál!

4 személyre

  • 2 db kacsamellfilé
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 2 cm gyömbér
  • 0.6 dl olívaolaj
  • 2 db gránátalma
  • étkezési só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csomag rukkola

Elkészítés

A kacsamellhez – amit akár előző nap is elkészíthetünk – előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. A bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját. A zsírját leöntjük, és más célra használjuk. Bőrös felével felfelé tepsire helyezzük, a tetejét meghintjük frissen reszelt narancshéjjal. A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15–16 percig sütjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínűre elkészíteni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük, de használhatjuk hidegen is, ebben az esetben, amikor kihűlt, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

Kifejtjük a gránátalma magjait, kifilézzük a narancsot. A narancslét, amely megmarad, nem dobjuk ki, majd az öntethez fogjuk felhasználni.

A salátához kikeverjük az öntetet: a balzsamecethez adjuk a mézet és a reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olívaolajat és a narancslevet, amely összegyűlt a narancs filézése alatt. Végül összeforgatjuk a rukkolával.

A saláta tetejét megszórjuk a gránátalmával és a kifilézett naranccsal, majd ráhelyezzük a vékonyra szeletelt kacsamellet.


Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával

Narancsos kacsamell gránátalmás zöldsalátával

Igazi tavaszi csemegetál!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés