Narancsos oldalas recept

Narancsos oldalas

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
1534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hatás, vadászat nélkül - eszméletlenül jó húsétel!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 kg sertésoldalas
  • 2.5 dl szójaszósz
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 5 kiskanál római kömény
  • 3 kiskanál csilipehely (vagy szárított paprika)
  • 3 evőkanál étolaj
  • 6 db újhagyma
  • 3.5 dl frissen facsart narancslé
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db lime reszelt héja

Elkészítés

Az oldalast felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a szójaszósz felével, 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, 2 evőkanál római köménnyel és 1 kiskanál csilivel felforraljuk. Ezután fedő alatt 2 órán át gyöngyöztetjük, míg a hús meg nem puhul.

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, a maradék római köményt és csilit fél percig pirítjuk benne, majd amikor illatozni kezdenek, hozzáadjuk a maradék apróra vágott fokhagymát és az újhagyma fehér részét, és 2-3 percig pároljuk.

Ezután felöntjük a maradék szójaszósszal és a narancslével, hozzáadjuk a mézet, és 10-15 perc alatt sziruposra főzzük. Közben a sütőt grillfokozatra állítjuk és előmelegítjük 200 °C-ra.

A lecsepegtetett húst egy alufóliával kibélelt sütőedénybe tesszük, alaposan átkenjük a narancsszósszal, majd 3-4 percig sütjük, míg a szósz bugyogni nem kezd.

A sütőből kivéve a húst egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk a maradék szósszal, majd megszórjuk az újhagyma apróra vágott zöld részével és a reszelt citrushéjakkal.


Narancsos oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos oldalas

Narancsos oldalas

Hatás, vadászat nélkül - eszméletlenül jó húsétel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés