Narancsos szalagos fánk recept

Narancsos szalagos fánk
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5766

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Még nincs vége a farsangnak, még itt a fánk szezonja. Egyik napilapunk mellékletében akadtam rá erre a narancsos fánkra, és nagyon megtetszett a recept. Kipróbáltam, nagyon ízletes, szép, és finom, gondoltam közreadom. Jó sütkérezést kívánok.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg liszt
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 0.5 dl rum
  • 3.5 dl langyos tej
  • 3.5 dkg friss élesztő
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 db narancs reszelt héja
  • olaj a sütéshez
  • porcukor, és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukorral, és kevés langyos tejben elkeverjük, felfuttatjuk. A tálba szitáljuk a lisztet, és a többi hozzávalót beletesszük, az olvasztott vaj kivételével, majd a felfuttatott élesztővel együtt lágy tésztát dagasztunk, a legvégén bele dolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd visszakeverjük, és letakarva, újból kelesztjük. Amennyiben kelesztőtálat használunk, a kelesztési időt, a felére csökkenthetjük.

Amikor másodszor is megkelt a tészta, lisztezett lapra öntjük, és másfél ujjnyi vastagra kisodorjuk, majd egy 6-6,5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett konyharuhára rakjuk, és egy másikkal letakarjuk, A leeső részeket, újra gyúrjuk, nyújtjuk, és szaggatjuk. Kb. 30 db fánkunk lesz.

A kelesztés után, egy lábasban olajat melegítünk, legalább kétujjnyi legyen az olaj, és kis lángon sütjük a fánkokat, először fedő alatt kb. 1,5 percig, majd megfordítva, fedő nélkül is körülbelül ennyi ideig. Mielőtt az olajba tesszük, a közepüket benyomjuk az ujjbegyünkkel, és ezzel a mélyedéssel lefele fordítva tesszük az olajba. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, így leitatjuk róla a felesleges olajat. Porcukrozva, lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Narancsos szalagos fánk recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos szalagos fánk

Narancsos szalagos fánk

Még nincs vége a farsangnak, még itt a fánk szezonja. Egyik napilapunk mellékletében akadtam rá erre a narancsos fánkra, és nagyon megtetszett a recept. Kipróbáltam, nagyon ízletes, szép, és finom, gondoltam közreadom. Jó sütkérezést kívánok.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Narancsos szalagos fánk recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. február 20.
Köszönöm Márti! Gondoltam, mert láttam, hogy az Anikó írt Neked, és még az Ő neve volt Benned. Igen egy kicsit ducik, mert én csak 6 cm átmérőjű szaggatót használtam, de szebbek, ha nagyobb (7- 7,5 cm) szaggatóval készülnek. Nálatok is szokás volt a kesztyű sütés? Üdv.: Ibi
thumb
vajdamarta - 2012. február 19.
Bocsánat, Ibikém, tudtam, h. TE készítetted, mégis elírtam:)
thumb
vajdamarta - 2012. február 19.
Ani! Igazán nagyon pufi, étvágygerjesztő fánkok! 5! Nálunk már csömör van:) Üdv.: Márti
thumb
ibi1950 - 2012. február 16.
Köszönöm Andi! Értettem a célzást is. Azt látnod kellett volna, hogy a Katus, hogy örült a fánkkesztyűnek. A képen még látszik. Nagyanyám is ilyet szokott készíteni nekünk gyerekkorunkban, Neki mindig kettőt kellett készíteni, mert összevesztünk az Öcsémmel, hogy kié legyen, ha véletlen egy készült. Üdv.: Ibi
andi1959 - 2012. február 15.
Ibolya! Nagyon fincsit sütöttél, de jó, hogy épp betértünk hozzátok! Isteni volt!!!! Csak az a "tányér!!" Hi-hi-hi!!!!!!!!!!!!!!! Na, ez csak vicc! Holnap én is megsütöm!