Narancsos tejberizses torta recept

Narancsos tejberizses torta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Bibucska

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
474

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű és finom torta!

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Piskóta:

  • 7 db tojás
  • 1.5 dl víz
  • 40 g édesítőszer
  • 37.5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1.5 dl víz

Töltelék:

  • 50 g málnalekvár vagy csokis görögdinnyelekvár (házi)
  • 500 ml rostos narancslé
  • 10 dkg kerekszemű rizs
  • 10 g édesítőszer
  • 10 levél lapzselatin
  • 800 g tejszín

Elkészítés

A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie. Majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőporral összekeverem, majd bele teszem a tojásba. Vízzel lazítom a tésztát. Ki vajazott, lisztezett torta formában 2 tortalapot sütünk.

Miközben a tortalapunk hűl, a narancslét, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk, és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan kevergetés mellett feloldjuk. Amikor krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk, és beleforgatjuk.

Az alsó lapot egy süteményes tálra fektetjük, csokis görögdinnye lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel, vagy a kapcsos forma szélével. A rizskrémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük, és elsimítjuk. A felső lappal lefedjük, és a hűtőszekrényben kb. 2 óra alatt hagyjuk áthűlni.

A maradék tejszínt keményre verjük, és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!


Narancsos tejberizses torta recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos tejberizses torta

Narancsos tejberizses torta

Egyszerű és finom torta!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés