Narancstorta recept

Narancstorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1741

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a könnyű, szokatlanul nagyméretű tortát ünnepnapokra ajánljuk, amikor végre összejön az egész család.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A torta tésztájához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 3 db nagy narancs
  • 6 dkg kukoricakeményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kg lénarancs
  • 10 dkg cukor
  • 4 lap zselatin
  • 2.5 dl tejszín
  • néhány mentalevél
  • sütőpapír

Elkészítés

Dolgozzuk össze a tésztáhozvalókat szilárd masszává. Nyújtsuk ki, és formáljunk belőle egy 45 cm átmérőjű kör alakú lapot. Helyezzük kikent sütőlapra, szurkáljuk meg villával, és süssük kb. 15 percig. Tegyük még melegen tálra.

Tisztítsuk meg a három narancsot (a gerezdeket elválasztó hártyákat is távolítsuk el). Közben fogjuk fel a levét, és keverjük simára a keményítővel és a tojások sárgájával. A gerezdek kétharmadát tegyük a tésztára. Facsarjuk ki alénarancsok levét. Főzzünk föl 7 dl narancslét a cukorral. Adjuk hozzá a tojásos keményítőt, forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni.

A zselatint oldjuk fel a még meleg narancslében, majd hagyjuk kihűlni. Verjünk a tejszínből habot, s amikor a narancslé szilárdulni kezd, forgassuk bele.

Feszítsünk a tortalap köré 5 cm magas sütőpapírcsíkot. Simítsuk a tölteléket a tortára, és tegyük a hűtőbe megdermedni. Díszítsük a tortát narancsgerezdekkel és mentalevéllel.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C, Gáz: 3-4. fokozat JÓ, HA TUDJUK: Soha ne tegyük a zselatint forrásban lévő ételbe vagy folyadékba, mivel ezen a hőmérsékleten elveszíti zselésítő hatását.


Narancstorta recepthez kapcsolódó receptek

Narancstorta

Narancstorta

Ezt a könnyű, szokatlanul nagyméretű tortát ünnepnapokra ajánljuk, amikor végre összejön az egész család.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés