Natúr csirkemell brokkolival és krumplival recept

Natúr csirkemell brokkolival és krumplival
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors és finom. Azoknak is ajánlom akik fogyókúráznak.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húshoz:

  • 1 kg csirkemell
  • egy kevés zsiradék
  • fűszerek ( én gyros, só, bors, rozmaring, őrölt kömény és fokhagymával fűszereztem)

Brokkoli:

  • 450 g brokkoli
  • 1.5 evőkanál mogyoróolaj (kukorica- vagy napraforgóolaj)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál víz
  • 2 teáskanál pirított szezámolaj

A krumplihoz:

  • 0.5 kg krumpli
  • a hús megmaradt zsiradéka
  • fűszerek

Elkészítés

A húst felkockázzuk, egy edényben felforrósítunk egy kevés zsiradékot majd hozzáadjuk a húst. Mikor már teljesen kifehéredett akkor megfűszerezzük. Ha kész kiszedjük és melegen tartjuk.

Ha kész kiszedjük és melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban megsütjük a krumplit, amit előzőleg forró vízben főztünk pár percig.

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük és feldaraboljuk. Felforrósított serpenyőben egyenletesen eloszlatjuk az olajat. Amikor elég forró, átforgatjuk benne a kissé szétnyomott fokhagymát, sót, borsot és 30 másodpercet pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat, kevergetve sütjük 2 percig. Ráöntjük a vizet és fedő alatt, magas hőfokon 4-5 percig pároljuk. Pirított szezámolajjal meglocsoljuk és még 30 másodpercig kevergetve sütjük. Forrón tálaljuk. Készítette: Földi Anikó


Natúr csirkemell brokkolival és krumplival

Natúr csirkemell brokkolival és krumplival

Gyors és finom. Azoknak is ajánlom akik fogyókúráznak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés