Natúr sültoldalas, héjában főtt burgonyával, lilahagymalekvárral recept

Natúr sültoldalas, héjában főtt burgonyával, lilahagymalekvárral

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2110

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc családi recept, nagyon egyszerű elkészíteni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 kg kg sertésoldalas
  • 0.5 kg burgonya
  • előzőleg elkészített lilahagyma lekvár (lásd a receptjét pl. a fűszeres sültoldalas)

Elkészítés

Az oldalast felszeleteljük, besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Kevés vizet öntünk alá és kevés zsiradékot teszünk rá, ha nem zsíros a húsunk. Ezután alufóliával lefedve sütőben sütjük. A végén a saját zsírjával öntözve ropogósra sütjük.

A burgonyát jól megsikáljuk és héjastól megfőzzük. Leszűrés után kicsit a gőzében állni hagyjuk, majd megpucoljuk, négybe vágjuk, és az oldalas zsírjába forgatjuk. Amennyiben zsíros volt a hús és sok a kisült zsír, öntsünk le belőle, ne áztassuk el a burgonyát zsírral. Lilahagyma lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Natúr sültoldalas, héjában főtt burgonyával, lilahagymalekvárral recepthez kapcsolódó receptek

Natúr sültoldalas, héjában főtt burgonyával, lilahagymalekvárral

Natúr sültoldalas, héjában főtt burgonyával, lilahagymalekvárral

Kedvenc családi recept, nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés