Natúr szelet almaszósszal recept

Natúr szelet almaszósszal
0.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
8316

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hétköznapi menü - Natúr szelet almaszósszal

2 személyre

  • 4 db karajszelet
  • só, bors
  • olaj
  • kevés vaj
  • kevés liszt
  • 5 db alma
  • cukor
  • narancshéj, citromlé
  • 2 dl tejföl
  • fahéj, szegfűszeg
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Az almát hámozzuk, és kockázzuk fel, 7 dl vízben tegyük fel főzni, a fűszerekkel és a 4 ek cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával. Ha megpuhult az alma, a tejfölbe belekeverjük a keményítőt, és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz besüríteni. Megkeverjük, és már 2 perc múlva kész. Beleöntjük a tejszínt is elkeverjük símára.

A húst eközben sózzuk, és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztbe forgatjuk meg a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük. Párolt rizst adunk mellé a mártssal kisérve.


Natúr szelet almaszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Natúr szelet almaszósszal

Natúr szelet almaszósszal

Hétköznapi menü - Natúr szelet almaszósszal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés