Natúrszelet gránátalma chutney-val recept

Natúrszelet gránátalma chutney-val

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1568

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gránátalma chutney jól illik a sült húsok, például a karaj mellé.

2 személyre

  • 6 szelet karaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • liszt
  • 2 ek olaj (vagy 3 ek.)

A gránátalma chutney-hoz

  • 1 db gránátalma
  • 1 db lilahagyma
  • 3 ek savanykás lekvár
  • 1 db gyömbér (kb. 1,5 cm-es)
  • 0.5 db citrom leve
  • 3 ek méz (vagy 4 ek.)
  • 1 mk őrölt koriander
  • színes bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.

A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével óvatosan kiszedjük a magokat. (A fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani.)

A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, míg a hagyma félpuha lesz. Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (Közben kevergetjük.)

Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.


Natúrszelet gránátalma chutney-val recepthez kapcsolódó receptek

Natúrszelet gránátalma chutney-val

Natúrszelet gránátalma chutney-val

A gránátalma chutney jól illik a sült húsok, például a karaj mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés