Négerkocka recept

Négerkocka

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
91

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most hétvégén köszöntőket vártam, Csabit jöttek köszönteni névnapja alkalmából. Két félét sütöttem, édeset és sósat is. Az egyik egy finom, pikáns ízű apró pizzás csiga falatka ... a másik pedig sokunk gyermekkorunk nagy kedvenc sütije - négerkocka volt! Ez egy klasszikus, könnyen elkészíthető édesség. Az alja kakaós kevert tésztából van. Az megvan kenve finom sárgabarack lekvárral, arra pedig egy csodás, fényes hab kerül. Legtetejét pedig kakaós máz fedi. Öröm volt látni, ahogy a kedves vendégek majszolták! :) Egyből el is feledtem, hogy a 34 fokos hőségben a félnapomat a villanytűzhely mellett töltöttem. ;) De tényleg megérte! Ha még nem sütötted, próbáld ki, garantálom, hogy az egyik kedvenc sütid lesz. Ez a süti maga az édes kínzás, de csakis jó értelemben! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabarack lekvár a tészta kenéséhez

A hab hozzávalói:

  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citrom leve

Máz hozzávalói:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg ráma margarin

Elkészítés

Tepsi mérete: 20cm x 36cm

1. A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzá keverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tészta masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba)

3. Amíg sül elkészítjük a habot: Vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.

4. A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját.

5. Vissza tesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.

6. Elkészítjük utána a kakaós mázat: A margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon) és még melegen a kemény habra öntjük, simítjuk.

7. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.


Négerkocka recepthez kapcsolódó receptek

Négerkocka

Négerkocka

Most hétvégén köszöntőket vártam, Csabit jöttek köszönteni névnapja alkalmából. Két félét sütöttem, édeset és sósat is. Az egyik egy finom, pikáns ízű apró pizzás csiga falatka ... a másik pedig sokunk gyermekkorunk nagy kedvenc…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés