Négysajtos pizza recept

Négysajtos pizza
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2463

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Új ízekkel kísérletezni mindig izgalmas és megtérül: a receptben megadott sajtok helyett goudát vagy ementáli sajtot is használhatunk. A kemény sajtokat inkább reszeljük, és úgy szórjuk a pizza tetejére.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt, meg egy kevés a formázáshoz
  • 2 evőkanál olívaolaj és kicsi a tepsihez
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 dkg élesztő

A feltéthez:

  • 1 doboz paradicsomkonzerv darabolt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 8 dkg mozzarella
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors, só
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 8 dkg krémsajt
  • 8 dkg ricotta
  • 8 dkg gorgonzola

Elkészítés

A tepsit beolajozzuk. A lisztet és a sót egy tálba szórjuk, és hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat. 1,6 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszthez öntjük.

A hozzávalókat először kézi mixer dagasztókarjával összedolgozzuk, majd a belisztezett munkalapon ököllel bő 5 percig erőteljesen gyúrjuk. A tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát. Letakarjuk, és meleg helyen legalább 30 percig kelni hagyjuk.

Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és felaprítjuk őket. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő nélkül 5 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. Kissé hűlni hagyjuk. A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

A sajtokat legfeljebb 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A paradicsommártást a pizzalapra kenjük, és a sajtdarabkákat a tetejére tesszük. Közéjük rakjuk az olajbogyókat, és rácsurgatjuk a maradék olajat. Még rövid ideig kelesztjük, majd 10–12 perc alatt kisütjük. Felvágjuk, és azonnal, még forrón tálaljuk.


Négysajtos pizza recepthez kapcsolódó receptek

Négysajtos pizza

Négysajtos pizza

Új ízekkel kísérletezni mindig izgalmas és megtérül: a receptben megadott sajtok helyett goudát vagy ementáli sajtot is használhatunk. A kemény sajtokat inkább reszeljük, és úgy szórjuk a pizza tetejére.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés