Nektarinos süti recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Forró sütőt a kopasznak! - Könnyű nektarinos süti
A recept hozzávalói ( személyre)
- 8 dl langyos tej + a tésztára
- 5 dkg cukor + a tésztára
- 1 kiskanál porélesztő
- 15 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 2.5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin
- 5 db nektarin
- 2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
- porcukor a tálaláshoz
A töltelékhez:
- 6 dkg őrölt mandula
- 1.5 evőkanál liszt
- 4.5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin
- 1.5 evőkanál cukor
- 1 db tojás
Elkészítés
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd félretesszük.
A langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, majd meleg helyen 5 percig állni hagyjuk.
A lisztet és a maradék cukrot összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a Rama sütőmargarint és az élesztős tejet, és tésztává gyúrjuk.
A tésztát belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz, majd egy edénybe tesszük, és konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A megkelt tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, és egy 28 cm-es sütőformába tesszük. A széleit megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk egy kevés cukorral.
A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, majd a szeletekre vágott nektarint a tetejére rendezzük.
Meglocsoljuk a juharsziruppal, és sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.