Nektarinos süti

Nektarinos süti

Forró sütőt a kopasznak! - Könnyű nektarinos süti

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 dl langyos tej + a tésztára
  • 5 dkg cukor + a tésztára
  • 1 kiskanál porélesztő
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 2.5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin
  • 5 db nektarin
  • 2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
  • porcukor a tálaláshoz

A töltelékhez:

  • 6 dkg őrölt mandula
  • 1.5 evőkanál liszt
  • 4.5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin
  • 1.5 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd félretesszük.

A langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, majd meleg helyen 5 percig állni hagyjuk.

A lisztet és a maradék cukrot összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a Rama sütőmargarint és az élesztős tejet, és tésztává gyúrjuk.

A tésztát belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz, majd egy edénybe tesszük, és konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A megkelt tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, és egy 28 cm-es sütőformába tesszük. A széleit megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk egy kevés cukorral.

A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, majd a szeletekre vágott nektarint a tetejére rendezzük.

Meglocsoljuk a juharsziruppal, és sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.