Nem lehet abbahagyni csirke recept

Nem lehet abbahagyni csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
215

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem, csak még nem tettem fel ide a blogra /most pótolom :) / Mi nagyon szeretjük. A neve elég találékony és nem véletlenül ez ... mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan sokan ismeritek, de aki nem, annak ajánlom, hogy készítse el ezt a régi, jól bevált csirkés receptet. Nem fogsz benne csalódni ...
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 8 db. csirkecomb
  • 10 ek. liszt
  • 2 ek. fűszerpaprika őrlemény
  • 1 ek. só
  • 1 ek.majoránna
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)
  • Tetejére:
  • 1 db. vöröshagyma (felkarikázva)
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 ek. étolaj
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. Csirkecombokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam róluk)és megsózzuk. A tepsit jól kivajazzuk.

2. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).

3. A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt liszt keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.

4. Tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.

5. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot. Vissza tesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.


Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke

Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem, csak még nem tettem fel ide a blogra /most pótolom :) / Mi nagyon szeretjük. A neve elég találékony és nem véletlenül ez ... mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés