Nem lehet abbahagyni csirke recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
- 8 db csirkecomb
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál fűszerpaprika őrlemény
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 6 gerezd fokhagyma (áttört)
Tetejére:
- 1 fej vöröshagyma felkarikázva
- 850 g tejföl
- 4 evőkanál étolaj
- 1 szál szál póréhagyma felkarikázva
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Tepsi mérete 4 személyre: 30cm x 33cm.
1. A csirkecombokat jól megmossuk és megsózzuk. Én a bőrüket is lehúzom előtte. A tepsit jól kivajazzuk.
2. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).
3. A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztkeveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagymakarikákat a tetejére tesszük.
4. Tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.
5. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.