Nem lehet abbahagyni csirke recept

Nem lehet abbahagyni csirke
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3366

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem, csak még nem tettem fel ide a blogra, most pótolom :) Mi nagyon szeretjük. A neve elég találó, és nem véletlenül ez, mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan sokan ismeritek, de aki nem, annak ajánlom, hogy készítse el ezt a régi, jól bevált csirkés receptet. Nem fogsz benne csalódni!
4 személyre

  • 8 db csirkecomb
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika őrlemény
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 6 gerezd fokhagyma (áttört)

Tetejére:

  • 1 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 850 g tejföl
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 szál szál póréhagyma felkarikázva
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Tepsi mérete 4 személyre: 30cm x 33cm.

1. A csirkecombokat jól megmossuk és megsózzuk. Én a bőrüket is lehúzom előtte. A tepsit jól kivajazzuk.

2. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).

3. A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztkeveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagymakarikákat a tetejére tesszük.

4. Tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.

5. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.


Nem lehet abbahagyni csirke recepthez kapcsolódó receptek

Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke

Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem, csak még nem tettem fel ide a blogra, most pótolom :) Mi nagyon szeretjük. A neve elég találó, és nem véletlenül ez, mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan sokan ismeritek,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés