Nizzai saláta recept

Nizzai saláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2092

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bárhol a menüben: előétel, főfogás és saláta is lehet!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 fej saláta
  • 40 dkg konzervtonhal
  • 3 db kisebb paradicsom
  • 1 db kis fej lila hagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 20 dkg ceruzabab
  • 6 evőkanál főtt tojás
  • 4 evőkanál nizzai olajbogyó
  • pár szardellafilé (tetszőleges)
  • 2 evőkanál kapribogyó (tetszőleges)

Az öntethez:

  • 1.2 dl citromlé
  • 1.8 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 db apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 2 kiskanál frissen aprított oregánó
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a salátaöntetet. A megtisztított és négybe vágott krumplit bő sós vízben puhára főzzük, majd egy tálba szedjük (a főzővizet félretesszük), és még melegen meglocsoljuk 4 evőkanálnyi salátaöntettel.

Amíg a krumpli fő, a megmosott, megszárított salátaleveleket darabokra tépkedjük, meglocsoljuk 4 evőkanálnyi öntettel, és jól átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol bevonja a leveleket. A salátaleveleket egy (esetleg két) nagy tányérra rendezzük.

A tonhalat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megforgatjuk egy kis salátaöntetben, és a salátaágy közepére halmozzuk. A kimagozott és nyolcba vágott paradicsomokat és a vékonyra szelt lila hagymát összekeverjük 3 evőkanál öntettel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szintén a salátaágy egy szegletébe halmozzuk. A félretett krumplival ugyanígy teszünk.

A krumpli főzővizét 1 evőkanál sóval újra felforraljuk, hozzáadjuk a megtisztított és félbevágott zöldbabot, 3-5 percig főzzük (még éppen ropogós maradjon), majd az edényből kivéve ½ percre jéghideg vízbe tesszük. Megszárítjuk, megöntözzük 3 evőkanálnyi salátaöntettel, sóval és borssal ízesítjük, és a krumpli mellé halmozzuk.

A négybe vagy félbevágott főtt tojást, az olajbogyót és a szardellát kis halmokban szintén elrendezzük a salátaágyon. A tojást megöntözzük a maradék 2 evőkanál öntettel, az egészet megszórjuk kapribogyóval, és azonnal tálaljuk.

(Konzerv helyett még jobb, ha friss tonhalat használunk: két, egyenként 20 dkg-os halfilét egy kevés olívaolajban 1 órán át pácolunk, majd a halszeletek mindkét oldalát felforrósított serpenyőben 2-3 perc alatt hirtelen átsütjük.)


Nizzai saláta recepthez kapcsolódó receptek

Nizzai saláta

Nizzai saláta

Bárhol a menüben: előétel, főfogás és saláta is lehet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés