Non-plus ultra - lekváros aprósütemény recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Én ezt a süteményt innét az Internetről ismerem. Megértem sok évet, de nálunk a családban még senki nem sütött ilyet, vagy nem emlékszem rá. Lakodalmakban sem láttam még, igaz sokat ott sem jártam. Irigylem azokat a nőket, akik már fiatalon túl esnek azokon a kalandokon, amin én csak ilyen késői korban értem meg. Mert hogy ez a süti, nekem egy kis kaland.
- 40 dkg süteményliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejszín
- csipet só
- 1 csomag instant Dr Oetker narancshéj
- 30 dkg sárgabarack lekvár az összeillestéshez
A habhoz:
- 2 db tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A tésztának valókat egy dagasztógép táljába öntjük, és sima tésztává dagasztjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután a habot a cukorral, citromlével fényes masszává keverjük, de ne keverjük túl keményre, hanem maradjon kicsit folyósabb. Akkor lesz ugyanis sima a felülete. Ami nálam nem mondható el, mert keményebbre sikeredett. A tésztát 2 mm vastagra nyújtsuk ki lisztezett táblán, majd készítsünk két sütőtepsit, és 2 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a kis korongokat, szilikonnal bélelt sütőlapra helyezzük. Habzsákba szedjük a habmasszát, és mindegyik korongra nyomunk egy kevés habot, ami elterül magától, ha jól dolgoztunk. Ha nem, akkor vizes ujjal igazítsuk ki a tetejét, ne legyen csúcsos. 150 fokos sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek kettő-kettőt baracklekvárral összeragasztunk, és másnapra, már nem esnek szét, kínálhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
Non-plus ultra - lekváros aprósütemény recepthez kapcsolódó receptek
Non-plus ultra - lekváros aprósütemény
Hozzászólások a(z) Non-plus ultra - lekváros aprósütemény recepthez




