Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül recept
Beküldő: madocsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Percek alatt elkészíthető nutellás mascarponés csodafinom torta sütés nélkül.
- 30 dkg zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 40 dkg nutella
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg áfonya
Elkészítés
A torta alapjához a zabkekszet (30 dkg az másfél csomag Győri édes zabfalattal ér fel) egy sodrófáfal vagy aprítóval teljesen összezúzzuk, és a szobahőmérsékletű vajjal alaposan elkeverjük. Ha vastagabb vagy nagyobb alapot szeretnétek, akkor természetesen lehet több kekszet és több vajat is használni.
Az így kapott masszát egy 24 cm-es tortaforma aljába alaposan benyomkodjuk (pl egy lapos aljú pohárral), de tegyetek alá egy sütőpapírt, hogy ne tapadjon rá a tortaformára.
A mascasrponét egy tálban alaposan elkeverjük a szobahőmérsékletű nutellával majd a friss vagy fagyasztott áfonyát beleszórjuk és óvatosan beleforgatjuk.
Kb. egy maroknyi áfonyát meghagyunk, azt a torta tetejére szórjuk.
Tipp édesszájúaknak: cseréljétek fel a mascarpone és a nutella mennyiségét. Tömör gyönyör lesz, de van aki úgy szereti.
Áfonya helyett használhatsz szedret, meggyet, ribizlit, somot, stb... a lényeg hogy kicsit savanykásabb gyümölcs legyen, mert a torta nagyon édes.