Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül recept

Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
madocsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1104

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Percek alatt elkészíthető nutellás mascarponés csodafinom torta sütés nélkül.

8 személyre

  • 30 dkg zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg nutella
  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg áfonya

Elkészítés

A torta alapjához a zabkekszet (30 dkg az másfél csomag Győri édes zabfalattal ér fel) egy sodrófáfal vagy aprítóval teljesen összezúzzuk, és a szobahőmérsékletű vajjal alaposan elkeverjük. Ha vastagabb vagy nagyobb alapot szeretnétek, akkor természetesen lehet több kekszet és több vajat is használni.

Az így kapott masszát egy 24 cm-es tortaforma aljába alaposan benyomkodjuk (pl egy lapos aljú pohárral), de tegyetek alá egy sütőpapírt, hogy ne tapadjon rá a tortaformára.

A mascasrponét egy tálban alaposan elkeverjük a szobahőmérsékletű nutellával majd a friss vagy fagyasztott áfonyát beleszórjuk és óvatosan beleforgatjuk.

Kb. egy maroknyi áfonyát meghagyunk, azt a torta tetejére szórjuk.

Tipp édesszájúaknak: cseréljétek fel a mascarpone és a nutella mennyiségét. Tömör gyönyör lesz, de van aki úgy szereti.

Áfonya helyett használhatsz szedret, meggyet, ribizlit, somot, stb... a lényeg hogy kicsit savanykásabb gyümölcs legyen, mert a torta nagyon édes.


Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül

Nutellás-áfonyás sajttorta sütés nélkül

Percek alatt elkészíthető nutellás mascarponés csodafinom torta sütés nélkül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés