Nutellás kifli

Nutellás kifli

Finom omlós nutellával töltött sütemény

4 személyre

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej (amennyit felvesz)
  • 4 db tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 db tojás a kenéshez
  • tölteléknek nutella
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást. Majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát kis tejet még lehet hozzá tenni.)

Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.

4 darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még úgy is kel.

Háromszögekre osztjuk, és mindegyikbe egy adag lekvárt vagy nutellát teszünk, majd feltekerjük. (Én mikor elkezdem tekerni, egy picit körbe szoktam nyomkodni a tölteléket, így kisebb az esélye, hogy kifolyik.

Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.

Lekenjük tojássárgájával, majd kb. 10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.

Előmelegített sütőben megsütjük.