Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

A legjobb családi vagy baráti beszélgetések alkalmával az asztalunkról nem hiányozhat egy finom aprósütemény. Ráadásul nagyon finomak, egyszerűen és hamar elkészíthetőek. Legyen az sós vagy édes, én imádom őket ... kávé vagy tea mellé is tökéletes!Most hétvégén ezt a nutellával töltött diós aprósüteményt sütöttem meg. Készítsétek el Ti is - a vendégeitek, vagy magatok nagy örömére! ;) Tegyétek még szebbé, kellemesebbé a beszélgetést!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 0.5 csomag sütőpor
  • nutella tölteléknek
  • 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált) a hempergetéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett)

1. Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

2. Az összegyúrt tésztából kb. dió nagyságú darabokat lecsípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba).

5. A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.