Nyári mézes paradicsomleves recept

Nyári mézes paradicsomleves
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható a klasszikus paradicsomleves rántás nélküli, nyári változata, bazsalikommal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg édes paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej főzőhagyma
  • bazsalikomlevelek
  • 1 db alma
  • pár szem feketebors
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 db citrom leve
  • 0.5 liter buborékmentes ásványvíz

Elkészítés

Olívaolajon világosra sütjük az apróra vágott nyári hagymát, hozzáadjuk a megmosott, darabokra vágott paradicsomot, tovább dinszteljük, amíg beráncosodik a héja. Enyhén megsózzuk. Belevágjuk a bazsalikomlevélkéket, hozzácsurgatjuk a mézet. Egy perc alatt botmixerrel összekeverjük, nem baj, ha pépes marad. ½ l bubimentes ásványvízzel, citromlével szaporítjuk, mélyebb tálkákba öntjük.

Aki simábban szereti, átpasszírozhatja vagy leszűrheti. Vékony hasábokra vágott nyári almával tálaljuk, borsot őrölünk rá, bazsalikombóbitával díszítjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Nyári mézes paradicsomleves recepthez kapcsolódó receptek

Nyári mézes paradicsomleves

Nyári mézes paradicsomleves

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható a klasszikus paradicsomleves rántás nélküli, nyári változata, bazsalikommal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés