Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával recept

Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2352

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, könnyű, nyári fogás az itthon található zöldségekből, némi csirkehúsból és hozzá egy kis maradék krém fehér sajt felhasználásával. A nyársak akár grillen is megsüthetők.

3 személyre

  • 2 db nagyobb kicsontozott csirkemell
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál grill fűszerkeverék
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 db nagy fehérhúsú paprika
  • 2 db bébi cukkini
  • 25 dkg apróbb gomba
  • 1 púpos teáskanál grill zöldség fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 db saslikpálca

A salátához:

  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 3 db zsenge uborka
  • 10 dkg krém fehér sajt
  • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom

Elkészítés

A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk.

6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk, majd szétszedjük a cikkeket. A cukkinit felkarikázzuk. A paprikát a husival megegyező méretűre daraboljuk. A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.

A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a következő sorrendben: lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba. Addig folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.

A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.

Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a fűszerkeverék is sós.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti szafttal átkenni.

Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát. A krém fehér sajtot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.

A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél karikára vágjuk. Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük kevés morzsolt bazsalikommal. Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.

A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen kínáljuk.


Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával recepthez kapcsolódó receptek

Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával

Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával

Egyszerű, könnyű, nyári fogás az itthon található zöldségekből, némi csirkehúsból és hozzá egy kis maradék krém fehér sajt felhasználásával. A nyársak akár grillen is megsüthetők.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával recepthez

thumb
Andi - 2014. augusztus 06.
Köszönöm szépen a segítséget :-)
thumb
Receptvarázs - 2014. augusztus 06.
Kedves Andi, mindent betettünk a helyére! guszta a recept :)
thumb
Andi - 2014. augusztus 01.
Kedves Receptvarázs,
Kérek szépen egy kis segítséget, hogy a hozzávalók a jó helyre kerüljenek és az elkészítés is a megfelelő mezőbe.
Nagyon szépen köszönöm előre is.

Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk.
6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk, majd szétszedjük a cikkeket. A cukkinit felkarikázzuk. A paprikát a husival megegyező méretűre daraboljuk. A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.
A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a következő sorrendben: lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba. Addig folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.
A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.
Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a fűszerkeverék is sós.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti szafttal átkenni.
Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát. A krém fehér sajtot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.
A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél karikára vágjuk. Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük kevés morzsolt bazsalikommal. Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.
A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen kínáljuk.