Nyárson sült hús és hagyma recept

Nyárson sült hús és hagyma

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1804

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A dijoni mustárból, pikáns Worcester szószból és az aromás vörös borecetből összeállított páclé erőteljes ízt kölcsönöz a húskockáknak.

4 személyre

  • 75 dkg hátszín
  • 2 fej lila hagyma
  • 10 szál újhagyma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 kiskanál Worcester szósz
  • só és fekete bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kiskanál vörös borecet
  • 6 evőkanál vörösbor ízlés szerint

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A hússzeletekről eltávolítjuk az esetleges zsíros részeket, és a húst 20 kockára vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, hosszában félbe, majd 4–4 cikkelyre vágjuk. Az újhagymát megmossuk, szárazra töröljük és 5–6 cm-es darabokra vágjuk.

Négy, tűzálló fogóval ellátott, 30–35 cm hosszú nyársra váltakozva felszúrjuk a lilahagyma-, újhagyma és húsdarabokat.

Egy tálkában a mustárt és a Worcester szószt összekeverjük az ecettel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.

A nyársakat körben bekenjük a páclével, a grillezőrostélyra helyezzük, és egy tűzálló fogóval ellátott serpenyőt állítunk alá. 3–5 perc múlva a nyársakat megforgatjuk, megkenjük a maradék páclével, és még 3–5 percig grillezzük.

A nyársakat melegre tesszük és elkészítjük a mártást. Ehhez a bort a pecsenyelét felfogó serpenyőbe öntjük, és közepes hőfokon megmelegítjük ügyelve arra, hogy a pecsenyelé sűrűje teljesen feloldódjon. A mártást a felére besűrítjük, ízesítjük és a nyársakkal együtt tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk ehhez a fogáshoz köretként krumplipürét és vegyes zöldséget, vagy felszolgálhatunk hozzá narancsos sárgarépát pirított szezámmaggal.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 375 kcal/1575 kJ energia, 8 g szénhidrát, 43 g fehérje, 20 g zsír (ebből 5 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


További Szezon kategóriák

Nyárson sült hús és hagyma

Nyárson sült hús és hagyma

A dijoni mustárból, pikáns Worcester szószból és az aromás vörös borecetből összeállított páclé erőteljes ízt kölcsönöz a húskockáknak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés