Nyúlcomb gránátalmás pecsenyelével recept

Nyúlcomb gránátalmás pecsenyelével
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
624

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vadas nyusziról, nyúlbecsináltról, pörköltről a családom hallani sem akart. A currys és tárkonyos ízesítést sem kedvelik. Bede Róbert séf műsora éppen kapóra jött, megihletett, bár nem 1:1…

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 4 db hátsó nyuszicomb
  • 1.5 ek dermedt házi zsír
  • 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 0.5 db citrom leve
  • 5 db zsályalevél
  • 10 cm friss rozmaringág
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 mokkáskanál rózsabors
  • 1 db közepes gránátalma magja
  • 2 dkg teavaj

Elkészítés

A nyuszi hátsó combjait ízesre sózzuk, pár percig állni hagyjuk. A forró zsírban lesütjük az apró kockára vágott húsos szalonnát, kiszedjük a pörcöt, a zsíron átpirítjuk a combok mindkét oldalát. Ráöntjük a bort, a frissen facsart citromlevet, megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel. Lefedjük, közepes hőn 25 perc alatt puhára pároljuk-sütjük. Többször megfordítjuk. Kiszedjük, amint kész, fedő alatt pihentetjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyelében megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, barnacukorral karamellezzük. Narancslével, vörösborral felöntjük, összeforraljuk, vajjal selymesítjük. Beleszórjuk a gránátalmából kivett húsos magok felét. Vegyes salátát készítünk vékonyra szelt fejes káposztából, zöldpaprikából, uborkából, paradicsomból, lilahagymából, apróra tépkedett jégsalátából. Megöntözzük fehér balzsamecettel és pár csepp extra szűz olívaolajjal. Összekeverjük, behűtjük.

Tálaláskor tányérokra helyezzük a lecsepegtetett zöldséget, megszórjuk a maradék gránátalmamaggal, mellétesszük a meleg combokat, megöntözzük gránátalmás pecsenyelével, megszórjuk tört rózsaborssal.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Nyúlcomb gránátalmás pecsenyelével recepthez kapcsolódó receptek

Nyúlcomb gránátalmás pecsenyelével

Nyúlcomb gránátalmás pecsenyelével

Vadas nyusziról, nyúlbecsináltról, pörköltről a családom hallani sem akart. A currys és tárkonyos ízesítést sem kedvelik. Bede Róbert séf műsora éppen kapóra jött, megihletett, bár nem 1:1…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés