Nyúlcomb mézes almával, pirított mandulával recept

Nyúlcomb mézes almával, pirított mandulával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Két süldőnyulat kaptunk a minap. Igyekeztem a nyúlcombokat változatosan elkészíteni annak ellenére, hogy mindenki ’csak’ nyuszi-sültként akarta megenni.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 4 db kis nyuszicomb
  • 4 szelet bacon
  • 0.5 ek házi zsír
  • provence-i fűszerkeverék
  • 2 dkg héj nélküli mandulaszelet
  • 2 db savanykás alma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek barna nádcukor
  • friss kakukkfű

Elkészítés

A kis combokat besózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd baconszeletekbe csavarjuk. A vágott mandulát száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. A zsírt sütőtálba tesszük, a húst minden oldalán átpirítjuk rajta, rászórjuk a fűszert, ½ dl vizet öntünk mellé, lefedjük, kis hőn 25 perc alatt puhára pároljuk, majd grillben rápirítjuk a bacont.

A vajon ezalatt mindkét oldalán megpároljuk a héjastól vastag karikákra szelt almát, nádcukorral karamellezzük. Tányérra helyezzük a combokat, a sült almát, megszórjuk mandulaszelettel, kakukkfűvel. Frissen sült burgonyaspirállal körítjük

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Nyúlcomb mézes almával, pirított mandulával recepthez kapcsolódó receptek

Nyúlcomb mézes almával, pirított mandulával

Nyúlcomb mézes almával, pirított mandulával

Két süldőnyulat kaptunk a minap. Igyekeztem a nyúlcombokat változatosan elkészíteni annak ellenére, hogy mindenki ’csak’ nyuszi-sültként akarta megenni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés