Olajbogyós csiga recept

Olajbogyós csiga
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2245

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A leveles tészta és az ízletes fűszeres krém utolérhetetlen párost alkot. A könnyen elkészíthető sós csiga ropogtatását nem lehet abbahagyni!

2 személyre

  • 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 0 kevés liszt a nyújtáshoz

A töltelékhez:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 15 dkg kimagozott fekete olajbogyó
  • 6 db zsályalevél
  • 2 db szardellafilé (üveges olajban eltett)
  • 1 db szárított chilipaprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 0.5 kiskanál kiskanál szárított rozmaring
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • fekete bors, só
  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

A leveles tésztalapokat egymás mellé fektetjük és felengedjük. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 2 sütőpapír között, vagy enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk

A töltelékhez a szardellafilét hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Megtisztítjuk a fokhagymát. A fokhagymát, a szardellát, az olajbogyót, a chilipaprikát, a zsályaleveleket és a kapribogyót egészen apróra vágjuk. A citromlével, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és az olívaolajjal sűrű krémmé keverjük; sózzuk, borsozzuk.

A krémet a tésztalapra kenjük, az egyik hosszanti oldalon 2 cm-es sávot szabadon hagyunk. A tésztalapot erről az oldalról kezdjük felgöngyölni, és a tekercset fóliába csomagoljuk. 40–50 percre a mélyhűtőbe tesszük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk.

A tekercset 3–4 mm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat, némi távolságot hagyva közöttük, a tepsibe tesszük, és 20 percre behűtjük.

A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütő 200 °C, gázsütő 4–5-ös fokozat) előmelegítjük. Az olajbogyós csigákat vízzel meglocsoljuk, majd az előmelegített sütőben tepsinként 10–15 perc alatt világosra sütjük. A sütő hőmérsékletét 140 °C-ra mérsékeljük, és a csigákat még 5–10 percig szárítjuk, majd kivesszük és kihűtjük.


Olajbogyós csiga recepthez kapcsolódó receptek

Olajbogyós csiga

Olajbogyós csiga

A leveles tészta és az ízletes fűszeres krém utolérhetetlen párost alkot. A könnyen elkészíthető sós csiga ropogtatását nem lehet abbahagyni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés