Olasz egytálétel recept

Olasz egytálétel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2453

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 10 dkg mélyhűtött zöldbab
  • 1.5 dl húsalaplé
  • 60 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 1 db édeskömény
  • 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 1 db citrom leve és vékony csíkokban lehámozott héja
  • só, bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a vörös- és a fokhagymát, és vágjuk mindkettőt apróra. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd kockázzuk fel apróra. Tisztítsuk és mossuk meg az édesköményt, és vágjuk vékony szeletekre. Vágjuk apróra a zöldjét, és tegyük félre.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábosban, és fonnyasszuk a kétféle hagymát kb. 3 percig. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk barnára és morzsalékosra. Ezután adjuk hozzá a burgonyát, a paradicsomot a levével együtt, az alaplét és a citromhéj felét. Ízesítsük sóval, borssal. Forraljuk fel, majd hagyjuk alacsony hőfokon fedő alatt kb. 10 percig lassan főni. Közben időnként keverjük meg.

Adjuk hozzá az édesköményt, a babot és a citrom- krumplietimológia levet, és főzzük az egészet lefedve még 5 percig, illetve amíg a burgonya és a zöldségek meg nem puhulnak. Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a maradék citromhéjjal, a petrezselyemmel és az édesköménylevéllel. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ha gyerekek számára főzünk, hagyjuk el a citromlevet és -héjat, ők ugyanis többnyire nem szeretik a savas ételeket. A felnőtteknek ilyenkor tehetünk néhány közönséges vagy zöldcitrom szeletet az asztalra.

A recept tápértéke:

Adagonként: 340 kcal (1418 kJ), 35 g fehérje, 8 g zsír, 32 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés