Olasz lencseleves recept

Olasz lencseleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
5655

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűségében isteni és olasz!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg pancetta vagy bacon
  • 2 db sárgarépa
  • 1.5 db zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 0.5 evőkanál vörösborecet
  • 20 dkg lencse
  • 1 l csirkealaplé
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

Az olajjal együtt felhevítjük a vaj felét, barnára pirítjuk benne az apróra vágott pancettát, majd hozzáadjuk a maradék vajat, az apróra vágott répát, zellert és a durvábbra vágott hagymát, és addig pároljuk, míg a zöldségek puhulni nem kezdenek, és egy kis színt nem kapnak (10-15 perc).

Ekkor beletesszük a babérlevelet, a szeletekre vágott fokhagymát és az oregánót, és további 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a borecetet, hozzáadjuk a lencsét, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.

Amikor kész, botmixerrel 2 merőkanálnyit elturmixolunk belőle, majd visszaöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a bazsalikomot, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.


Olasz lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Olasz lencseleves

Olasz lencseleves

Egyszerűségében isteni és olasz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Olasz lencseleves recepthez

klepcsa - 2010. augusztus 13.
Én is szoktam csinálni hasonlót csak nagyon szeretek még bele főzni halványító zellert. Először a lencsét főzöm meg, a zöldségeket később rakom hozzá és nem főzöm meg teljesen. Így vitamin dúsabb lesz a leves. Érdemes kipróbálni, fantasztikus, finom étel.