Olasz rakott csirke recept
Beküldő: Bibucska Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Finom!
- 1 db egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkemell
- 20 dkg makaróni tészta
- 1 fek kicsi vöröshagyma
- 3 evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- 1 db babérlevél
- rozmaring
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljék.
1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb. 5 percig főzzük. Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint, sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.