Olasz rakott csirke

Olasz rakott csirke

Finom!

6 személyre

  • 1 db egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkemell
  • 20 dkg makaróni tészta
  • 1 fek kicsi vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 1 db babérlevél
  • rozmaring
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljék.

1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb. 5 percig főzzük. Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint, sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.