Olasz sült kolbász paradicsommal

Olasz sült kolbász paradicsommal

Az olívaolajból, fokhagymából, szárított csiliből és oreganóból készült mártásban megpárolt érett koktélparadicsom ideális köret a pikáns olasz kolbász mellé.

4 személyre

  • 50 dkg hosszú vékony, pikáns ízű olasz sütőkolbász (salsiccia)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál szárított oregano (szurokfű)
  • 70 dkg koktélparadicsom
  • só és fekete bors
  • 0.5 kiskanál morzsolt szárított csili
  • néhány bazsalikomágacska
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A kolbászt négy darabra vágjuk, mindegyiket spirál alakúra tekerjük és felfűzzük egy-egy fémnyársra. A nyársakat a grillsütő rostélyára helyezzük

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A fokhagymát összezúzzuk és beletesszük az olajba. Hozzáadjuk az oreganót és a csilit, és kb. 30 másodpercig pirítjuk. Ügyeljünk rá, hogy a csili színe ne változzon meg.

A serpenyőbe tesszük a paradicsomot és lefedve, alacsony hőfokon 10–12 percig pároljuk, míg a nagy része szétfő és levet ereszt.

Közben a kolbászspirálokat mindegyik oldalukon alacsony hőfokon 5–6 percig grillezzük, közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljanak.

A paradicsomról levesszük a fedőt, és kissé magasabb hőfokon még kb. 5 percig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Időről időre egy kanállal vagy villával megnyomkodjuk azokat a paradicsomokat, amelyek még nem főttek szét.

A paradicsommártást megsózzuk és megborsozzuk, négy előmelegített tányérra szétosztjuk, és mindegyikre egy-egy kolbászspirált helyezünk. A bazsalikomot megmossuk és óvatosan szárazra töröljük, eltávolítjuk a szárakat, és a levelekkel díszítjük a kolbászt.