Olasz tésztasaláta mozzarellával recept

Olasz tésztasaláta mozzarellával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2237

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A saláta díszítéséhez kis fanyársakra felváltva olajbogyókat és mozzarellagolyókat tűzünk, közbeiktatunk egy-egy félbevágott koktélparadicsomot, majd a nyársakat egyesével vagy kettesével a kitálalt salátákra helyezzük.

4 személyre

  • 40 dkg zöld szélesmetélt
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 db kisebb fürtös uborka
  • 1 csomó borsmustár (rukola)
  • 1 db lilahagyma
  • 20 dkg mozzarellagolyó
  • 1 csomó bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 4 dkg reszelt közepesen érett pecorino sajt
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál zöldségleves
  • frissen őrölt fekete bors

A díszítéshez:

  • fekete olajbogyó

Elkészítés

A metéltet bő sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és lecsepegtetjük. Megmossuk a koktélparadicsomot, az uborkát és a borsmustárt. A paradicsomokat félbevágjuk, az uborkát hosszában elfelezzük és felszeleteljük. Leszedjük a borsmustár leveleit a szárakról, és falatnyi darabokra vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, előbb félbe-, majd vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot, az uborkát, a borsmustárt, a hagymát és a tésztát egynagy tálba tesszük, és összekeverjük. A mozzarellagolyókat lecsepegtetjük, és óvatosan a salátába forgatjuk.

A pestoszószhoz a bazsalikomleveleket szárazon megtörölgetjük, és durvára vágjuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, ezt is durvára daraboljuk. A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot és a pecorino sajtot hagymavágóval finomra aprítjuk, majd egy kis tálba tesszük.

Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét és a zöldséglevest vagy 2 evőkanál vizet, és sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, és a salátához adjuk. Az egészet összeforgatjuk, és ha kell, utánaízesítjük. Salátástányérokra szedjük, és olajbogyóval díszítve tálaljuk.

Tipp:

Tésztasaláta aszalt paradicsommal: 40 dkg keréktésztát bő sós vízben megfőzünk, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk, hogy kihűljön. 6 dkg olajban eltett aszalt paradicsomot lecsepegtetünk, és apró darabokra vágjuk. 25 dkg savanyított articsókaszívet feldarabolunk, és 25 dkg éppen csak puhára főzött brokkolit rózsáira szedünk. 15 dkg pármai sonkáról levágjuk a zsíros részeket, majd csíkokra szeljük. A keréktésztával, a paradicsommal, az articsókával és a brokkolival együtt egy tálba tesszük, és összekeverjük. 3 evőkanál olívaolajból és 2-3 evőkanál balzsamecetből sóval, borssal és 1 evőkanál apróra vágott friss szurokfűvel öntetet keverünk. A salátára locsoljuk, és összeforgatjuk. Végül 15 dkg félkemény ricotta sajtot kockára vágunk, majd a salátára szórjuk.

A recept tápértéke:

750 kcal (3128 kJ), 28 g fehérje, 37 g zsír, 75 g szénhidrát


Olasz tésztasaláta mozzarellával

Olasz tésztasaláta mozzarellával

A saláta díszítéséhez kis fanyársakra felváltva olajbogyókat és mozzarellagolyókat tűzünk, közbeiktatunk egy-egy félbevágott koktélparadicsomot, majd a nyársakat…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés