Olasz tonhalas tésztasaláta

Olasz tonhalas tésztasaláta

Az unokámmal a strandra készültünk egy forró augusztusi nyári napon, amikor is elkészítettem magunknak ezt a tésztasalátát. Hűtőtáskába tettük szépen egy jól lezárható dobozba, és a fürdés után nagyon jólesett ez az egészséges üdítő saláta. Azóta is emlegeti kislányunokám, mikor készítesz mama ilyen finomat.

4 személyre

  • 1 doboz konzerv natúr sós lében tonhaldarabok
  • 10 db koktélparadicsom
  • 15 dkg baconszalonna
  • 20 dkg fussili trikolor masnitészta olasz
  • 10 szem olajbogyó zöld
  • 2 evőkanál száras nagy kapribogyó (a szárat szedjük le)
  • 2 csomag mini mozzarella
  • sajtgolyó
  • só, bors
  • bazslikomlevél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A baconszalonnát kevés olíván megpirítom,majd félreteszem. A paradicsomokat kettévágom. A kapribogyót és az olajbogyót is kettévágom. A tésztát sós vízben főzzük ki Al'Dentére. A tonhalat a konzervből villával szedjük ki.

Ha ezekkel készen vagyunk, akkor keverjünk össze mindent óvatosan, és sózzuk ha kell, meg borsozzuk. Locsoljuk meg kevés olívával, és balzsamecettel. Jól behűtve kínáljuk.

Szórjuk meg a tetejét aprított bazsalikommal.