Olaszos húsos rétes recept

Olaszos húsos rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
4122

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az olaszos húsos rétes olyan kiadós, hogy nagy adag friss vegyes salátával főételként is tálalhatjuk. Igazán pompás fogás!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 15 dkg olvasztott vaj a bekenéshez és egy kevés a tepsihez
  • 1 adag rétestészta
  • 1.5 dl tej vagy tejszín

A töltelékhez:

  • 1 db sárga 1 zöld és 2 piros húsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomó bazsalikom
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 40 dkg darált sovány marhahús
  • 1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv paradicsom
  • só, fekete bors

Elkészítés

A rétestésztát elkészítjük, és 30 percig pihentetjük. Közben a tepsit kivajazzuk.

A töltelékhez a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, előbbit kis kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Először a vörös-, majd a fokhagymát is üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és állandó keverés mellett morzsalékosra pirítjuk. Megtörölgetjük a bazsalikomleveleket, és csíkokra vágjuk.

A paradicsomot, a fűszernövényeket és a fűszereket a húshoz keverjük. Az egészet fedő nélkül 5 percig pirítjuk, amíg a leve egy kissé besűrűsödik, utána megkóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Megtisztítjuk a fehér hagymát. A paprikákat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magházukat. A félbevágott paprikákat megmossuk, és a hagymával együtt vékony csíkokra szeljük.

A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütő 200 °C, gázsütő 4–5-ös fokozat) előmelegítjük; egy forró vízzel teli tűzálló edényt a sütő aljára helyezünk. A rétestésztát 3 adagra osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, papírvékonyra húzzuk és bevajazzuk. Rákenjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a zöldségeket.

Felgöngyöljük, egymás mellé a tepsibe tesszük, és késheggyel megszurkáljuk a réteseket. Bevajazzuk, 35–45 perc alatt kisütjük, közben 10 percenként, összesen 1,5 dl tejjel vagy tejszínnel meglocsoljuk. 10 perccel a sütés vége előtt rászórjuk a reszelt sajtot. Készre sütjük, kivesszük a sütőből, és 5 percig pihentetjük. Felszeleteljük és tálaljuk.


Olaszos húsos rétes

Olaszos húsos rétes

Az olaszos húsos rétes olyan kiadós, hogy nagy adag friss vegyes salátával főételként is tálalhatjuk. Igazán pompás fogás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés