Olaszos húspogácsa - sütőben sült fasírt

Olaszos húspogácsa - sütőben sült fasírt

Szeretjük a fasírtot, de most egy kicsit más fűszerezéssel készítettem el. Nagy előnye, hogy a sütőben sül, és így nem szívja magába az olajat.

2 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg sajt (pl.parmezán)
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál víz
  • olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.

Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Végül tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. (sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön).