Olívás bonbon recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nagyon szeretem az édességet, de olyan finomságot kellett kitalálnom, ami nem emeli meg túlságosan a vércukor szintemet. Így született meg az olívás bonbon receptje.
- 150 g magozott fekete olíva bogyó
- 150 g 90%-os étcsoki
- 30 g tormás krémsajt
- 50 db fogpiszkáló (vagy 60 db)
- hungarocell lap (ebbe fogjuk beleszúrni a csokiba mártott bogyókat)
Elkészítés
A bogyókat megtöltjük a krémsajttal. A csokit kisebb darabokra törjük, majd egy fém edénybe tesszük. Ezután forró vízben egy nagyobb lábasban megolvasztjuk. A bogyókat fogpiszkálóra húzzuk és csokiba mártjuk úgy, hogy teljesen befedje azokat a csoki. Alaposan lecsurgatjuk, majd a hungarocellbe beleszúrjuk, amíg meghűl.
Tálalás: a fogpiszkálókról leszedve desszertes tányéron tálaljuk.
Tipp: úgy a legjobb, ha előre nem mondjuk meg a vendégeinknek, mi is ez pontosan, csak az arckifejezéseiket figyeljük. :)