Omlós-ropogós sörperec recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Igazi vendégváró ropogtatni való. Gyermekek öröme limonádéval vagy citromos teával, felnőttek sör- vagy borkorcsolyája kártya partikhoz, társasozáshoz. Mártogatóst is kínálhatunk mellé.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 10 g sütőpor
- 3 db tojás sárgája (2 +1 db)
- 1.5 tk só
- 10 ek tej
A szóráshoz
- köménymag
- szezámmag
- tengeri sókristály
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a zsírt és összemorzsoljuk. Beleteszünk 2 tojássárgáját és összegyúrjuk, apránként hozzáadjuk a tejet is. Könnyen nyújtható tésztát kapunk. Kb. 1-cm vastagságúra kinyújtjuk, perecszaggatóval ügyesen kiszaggatjuk. A visszamaradt tésztát is összegyúrjuk, kiszaggatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a kis pereceket. Lekenjük 1 tojássárgájával, tetszés szerint megszórjuk durva kristály sóval, köménymaggal, szezámmaggal. Betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréssel 15-20 percig sütjük. A nagyon finom, omlós pereceket kihűlés után fémdobozban több napig is tárolhatjuk - már, ha marad...
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta