Omlós cseresznyés süti recept

Omlós cseresznyés süti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Cseresznyebarlang - omlós tésztában

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg vaj + a sütőforma kikenéséhez
  • 15 dkg porcukor + a tetejére
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cseresznye

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat habosra verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét, majd a sütőport és a sót. Ezután hozzákeverjük a vaníliakivonatot, a tojást és a lisztet.

A tésztából kis labdákat formázunk, megforgatjuk a maradék cukorban, és egy vékonyan kivajazott muffinforma mélyedéseibe (az aljára és az oldalára) nyomkodjuk.

A tésztakosárkákba kimagozott cseresznyeszemeket helyezünk, és kb. 15-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. A sütemények tetejét meghintjük cukorral, és amikor kihűlt, egy kés segítségével kivesszük a formából.


Omlós cseresznyés süti

Omlós cseresznyés süti

Cseresznyebarlang - omlós tésztában

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés