Omlós kakaós keksz recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Házi keksz, ami sokáig eláll!
- 15 dkg puha vaj
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg zab liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag vaniliás cukor
- 10 dkg barna cukor
- 1 teáskanál sűtőpor
- 6 dkg kakaó
Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a sót és a sütőport, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojás sárgáját. Amikor a tojás tökéletesen elkeveredett, hozzáadjuk a masszához fakanállal a kakaós lisztet.
A tésztát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 1 nagy, illetve 2 kisebb tepsibe.
A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk a kezünk közé, golyókat formálunk, majd a elhelyezzük a golyókat a tepsi(k)re egymástól legalább három ujjnyi távolságra, aztán kb. 12 perc alatt megsütjük a sütiket. Ennyi idő leteltével a közepük még puha marad, de mégsem szabad őket tovább sütni, mert akkor félő, hogy kiszáradnak.
Miután kivettük a sütiket a sütőből, rajta hagyjuk őket 5-10 percig a tepsin, és csak ezután tesszük őket át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.