Omlós paprikás muffin recept

Omlós paprikás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
331

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a könnyedén elkészíthető muffin három vagy négy különböző színű kaliforniai paprikával a legmutatósabb. Ha a kész sütit félbevágjuk, belülről valóságos szivárvány néz vissza ránk! - Omlós paprikás muffin recept
4 személyre

  • 12 dkg vaj, felkockázva
  • 5 evőkanál finomra aprított újhagyma
  • 4 evőkanál finomra aprított, piros húsú paprika
  • 3 evőkanál finomra aprított, sárga húsú paprika
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 15 dkg liszt (a fogyókúrás változathoz teljes kiőrlésű liszt)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.75 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikomlevél
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál szárított tárkony

Elkészítés

A vajat egy kis serpenyőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, és puhára pároljuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és 5 percig hűlni hagyjuk.

A tojást a tejföllel együtt egy kis tálban felverjük, és hozzákeverjük a hagymás-paprikás keveréket. A többi hozzávalót összedolgozzuk egy nagy tálban, majd a tejfölös masszát ebbe lazán belekeverjük.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat kétharmadig töltjük az elkészített tésztával. 180 °C-on 20-25 percig sütjük, vagy amíg a muffinba szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:
Adagonként 208 kalória, 13 g zsír (ebből telített 8 g), 77 mg koleszterin, 354 mg nátrium, 18 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje

Omlós paprikás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Omlós paprikás muffin

Omlós paprikás muffin

Ez a könnyedén elkészíthető muffin három vagy négy különböző színű kaliforniai paprikával a legmutatósabb. Ha a kész sütit félbevágjuk, belülről valóságos szivárvány néz vissza ránk! - Omlós paprikás muffin recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés