Omlós töltött piskóta recept

Omlós töltött piskóta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1559

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finomabb, mint akármilyen más piskóta recept.

4 személyre

  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 9 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dkg durvára vágott pirított mogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 15 dkg házi készítésű baracklekvár
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a fél csomag vaníliás cukorral simára kikeverjük. A tojássárgáját a kemény habhoz adjuk, és a liszthez keverjük, amihez a sütőport korábban már hozzáadtuk. A kész pépet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és piskótaformákat alakítunk ki a zsírpapírral bélelt tepsiben, egymástól 3 cm-es távolságra úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjünk el, míg a közepén vékonyabban nyomjuk. Így alakítjuk ki a klasszikus baba piskótaformát hullámosra.

180 fokos sütőben készre sütjük őket. Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztünk, majd olvasztott csokoládéval, ecset segítségével megkenjük őket. A kész süteményeket pirított mogyoróval szórjuk meg és a végén behűtjük őket.

14 db piskótánkl lesz ebből a mennyiségből.

Tárolás: hűvös helyen 1 hétig is eláll.


Omlós töltött piskóta recepthez kapcsolódó receptek

Omlós töltött piskóta

Omlós töltött piskóta

Finomabb, mint akármilyen más piskóta recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés