Orecchiette bolognai szószban recept

Orecchiette bolognai szószban

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2853

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Talán a világ legjobb raguja - rotyogtasson bolognait!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zellerszár
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 1.5 dl paradicsompüré
  • 40 dkg orecchiette tészta

Elkészítés

Az olajat a vajjal együtt felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát, majd hozzákeverjük a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd addig főzzük, míg a hús meg nem pirul, a zöldségek pedig kissé meg nem puhulnak.

Hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd fedő alatt, alacsony lángon 50 percig főzzük. Ha szükséges, a folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és tálalás előtt összeforgatjuk a húsos raguval.


Orecchiette bolognai szószban recepthez kapcsolódó receptek

Orecchiette bolognai szószban

Orecchiette bolognai szószban

Talán a világ legjobb raguja - rotyogtasson bolognait!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés