Orecchiette bolognai szószban recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Talán a világ legjobb raguja - rotyogtasson bolognait!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zellerszár
- 1 db sárgarépa
- 15 dkg darált sertéshús
- 15 dkg darált marhahús
- só, bors
- 1.5 dl paradicsompüré
- 40 dkg orecchiette tészta
Elkészítés
Az olajat a vajjal együtt felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát, majd hozzákeverjük a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd addig főzzük, míg a hús meg nem pirul, a zöldségek pedig kissé meg nem puhulnak.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd fedő alatt, alacsony lángon 50 percig főzzük. Ha szükséges, a folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és tálalás előtt összeforgatjuk a húsos raguval.
Orecchiette bolognai szószban recepthez kapcsolódó receptek
Orecchiette bolognai szószban
Talán a világ legjobb raguja - rotyogtasson bolognait!