Oregánós bárányoldalas recept

Oregánós bárányoldalas
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

165 perc

Megnézték:
3955

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1.5 kg bárányborda
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál Cayenne-bors
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 0.5 dl fehér borecet
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors (ízlés szerint)

A szószhoz

  • 2 evőkanál friss oregánó
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 db karikára vágott újhagyma
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olivaolaj

Elkészítés

A szósz hozzávalóit összekeverjük, majd mixerrel

alaposan összedolgozzuk és félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az oldalasra annyi

hideg vizet öntünk, hogy ellepje, felforraljuk, majd

lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük, azután lecsepegtetjük

és félretesszük.

A maradék hozzávalót összekeverve marinádot

készítünk, az oldalasra öntjük, alaposan átforgatjuk

benne, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

A húst sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a

marináddal időnként meglocsolva 45 percig sütjük.

A fokhagymás szósszal tálaljuk.


Oregánós bárányoldalas recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés