Oreós croissant recept

Oreós croissant
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
920

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A francia péksüteményt nem is olyan nehéz odahaza elkészíteni, a friss, vajas tészta pedig kárpótol minket a fáradtságos munkáért, amibe az összeállítása kerül.

6 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1.5 dl langyos tej (vagy szükség szerint)
  • 25 dkg kemény vaj a tésztába
  • Oreo keksz a töltelékhez
  • sütésálló csokoládé (Pennyben kapható)
  • 1 db tojássárgája a tészta kenéséhez

Elkészítés

Az élesztőt cukros langyos tejben megkelesztjük, majd a többi hozzávalókkal egy dagasztó táljába tesszük,és összedolgozzuk sima ne túl lágy tésztává. A tésztát kézzel átgyúrjuk a közepét keresztbe bevágjuk, és fóliába téve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap készítsük el a tészta betöltését a vajjal.

Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd kenjük rá a vajat. Hajtogassuk össze legalább háromszor, és tegyük vissza a hűtőbe, letakarva még egy órára. Ha kivettük, nyújtsuk a tésztát fél centi vastagra, vágjunk belőle háromszögeket, majd a tölteléket tegyük a szélesebbik felére, és onnét tekerjük fel kissé meghúzkodva szorosra fogva kifli alakúra. Tegyük szilikonnal bélelt tepsire őket, kenjük meg tojássárgájával, és tegyük rá a kekszeket jelzésnek. Kelesszük 20 percig, majd süssük meg 200 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt.A sütő ajtaját ne nyitogassuk.


Oreós croissant recepthez kapcsolódó receptek

Oreós croissant

Oreós croissant

A francia péksüteményt nem is olyan nehéz odahaza elkészíteni, a friss, vajas tészta pedig kárpótol minket a fáradtságos munkáért, amibe az összeállítása kerül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés