Óriás fogolysült recept

Óriás fogolysült

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1195

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sovány, vadas ízű fogoly különösen finom, ha őszigyümölcs befőttel tálaljuk.

4 személyre

  • 4 db konyhakész fogoly kb. 350 g/db
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 300 ml csirkealaplé
  • 100 ml száraz fehérbor
  • fekete bors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

A tálaláshoz:

  • fekete ribiszke vagy vadalmalekvár

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). Dörzsöljük be a foglyokat olívaolajjal, és ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.

Tegyük a szárnyasokat tepsibe és süssük a sütő közepén 30 percig, rendszeresen locsolva, amíg a combhús tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk. Tegyük át őket egy tálra, és tartsuk melegen.

Helyezzük a tepsit közepes lángra, és öntsük bele a csirkealaplét és a bort. Hagyjuk a pecsenyelét erőteljesen bugyogni, amíg a léből csak 4-6 kanálnyi marad, s közben fakanállal kapargassuk föl a tepsi alján lévő lerakódásokat.

Merjünk egy kevés forró pecsenyelét mindegyik tálalótányérra, helyezzünk bele egy-egy foglyot, és körítsük fekete ribiszkével vagy vadalmalekvárral.

Tipp:

A tálaláshoz: Csípős saláta, mint pl. a vörös mustár- és a vörös répalevelek is jól illenek hozzá.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1840 kJ (438 kcal),
Szénhidrát 8 g,
Fehérje 59 g,
Zsír 17 g (ebből telített zsír 4 g)


Óriás fogolysült

Óriás fogolysült

A sovány, vadas ízű fogoly különösen finom, ha őszigyümölcs befőttel tálaljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés