Óriás fogolysült recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A sovány, vadas ízű fogoly különösen finom, ha őszigyümölcs befőttel tálaljuk.
- 4 db konyhakész fogoly kb. 350 g/db
- 2 evőkanál olívaolaj
- 300 ml csirkealaplé
- 100 ml száraz fehérbor
- só
- fekete bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
A tálaláshoz:
- fekete ribiszke vagy vadalmalekvár
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). Dörzsöljük be a foglyokat olívaolajjal, és ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.
Tegyük a szárnyasokat tepsibe és süssük a sütő közepén 30 percig, rendszeresen locsolva, amíg a combhús tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk. Tegyük át őket egy tálra, és tartsuk melegen.
Helyezzük a tepsit közepes lángra, és öntsük bele a csirkealaplét és a bort. Hagyjuk a pecsenyelét erőteljesen bugyogni, amíg a léből csak 4-6 kanálnyi marad, s közben fakanállal kapargassuk föl a tepsi alján lévő lerakódásokat.
Merjünk egy kevés forró pecsenyelét mindegyik tálalótányérra, helyezzünk bele egy-egy foglyot, és körítsük fekete ribiszkével vagy vadalmalekvárral.
Tipp:
A tálaláshoz: Csípős saláta, mint pl. a vörös mustár- és a vörös répalevelek is jól illenek hozzá.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként,
Energia 1840 kJ (438 kcal),
Szénhidrát 8 g,
Fehérje 59 g,
Zsír 17 g (ebből telített zsír 4 g)