A sovány, vadas ízű fogoly különösen finom, ha őszigyümölcs befőttel tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). Dörzsöljük be a foglyokat olívaolajjal, és ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.
Tegyük a szárnyasokat tepsibe és süssük a sütő közepén 30 percig, rendszeresen locsolva, amíg a combhús tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk. Tegyük át őket egy tálra, és tartsuk melegen.
Helyezzük a tepsit közepes lángra, és öntsük bele a csirkealaplét és a bort. Hagyjuk a pecsenyelét erőteljesen bugyogni, amíg a léből csak 4-6 kanálnyi marad, s közben fakanállal kapargassuk föl a tepsi alján lévő lerakódásokat.
Merjünk egy kevés forró pecsenyelét mindegyik tálalótányérra, helyezzünk bele egy-egy foglyot, és körítsük fekete ribiszkével vagy vadalmalekvárral.