Óriás laposhal tormás vajjal recept

Óriás laposhal tormás vajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2664

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A friss metélőhagyma és a pikáns torma együttese fűszeressé teszi a hirtelen sült hal ízét.

4 személyre

  • 12.5 dkg vaj
  • 1 kis csomó metélőhagyma
  • 4 óriás laposhalszelet vagy -filé (egyenként kb. 18 dkg)
  • só és fekete bors
  • 2 kiskanál kukoricacsíra-olaj
  • 1.5 evőkanál erős tormaszósz

Elkészítés

A vajból félreteszünk 1 evőkanálnyit a sütéshez. A friss metélőhagymából 2 evőkanálnyit összeaprítunk, egy keverőtálkába tesszük, és összekeverjük a tormaszósszal és a vajjal.

A vajmasszából hengert formálunk, becsomagoljuk frissentartó fóliába, és a hűtőszekrénybe tesszük.

A halszeleteket megmossuk, szárazra töröljük és mindkét oldalukon meghintjük sóval és borssal. Serpenyőben a legmagasabb hőfokon felforrósítjuk a megmaradt vajat és az olajat. A halszeleteket 4–6 perc alatt omlósra sütjük. A filé gyorsabban puhul meg, mint a szelet.

A vajat felszeleteljük. A megsült halat négy tányérra kitálaljuk, és egy-egy vajkarikát teszünk rájuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 438 kcal/1840 kJ energia, 1 g szénhidrát, 38 g fehérje, 31 g zsír (ebből 18 g telítettzsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin.


Óriás laposhal tormás vajjal

Óriás laposhal tormás vajjal

A friss metélőhagyma és a pikáns torma együttese fűszeressé teszi a hirtelen sült hal ízét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés